fbpx

I LOVE INTERNET I.

…tanulj a világ legjobb oktatóitól online!

…az önfejlesztés egyik legszuperebb módja, ha valaki nekiáll online kurzusokat elvégezni. A magas minőségű tudás ott hever, csak el kell venned!

Az UP academyn sokszor elhangzó mondat volt az előző kurzus alatt, hogy “nem az iskolának tanulsz, hanem az életnek”. Ehhez kiegészítésként hozzátenném azt, hogy már nem csak az iskolában érhető el a tudás, hanem az internetnek köszönhetően bárhol. Egyre többen kezdik felfedezni, hogy az internet nem csak youtubeból és facebookból áll, hanem komoly szaktudást lehet szerezni használatával. SŐT, szakmák garmadáját lehet kitanulni online. Aki például designer, programozó, marketinges, e-kereskedő szeretne lenni, az minden, de tényleg minden szükséges tudást megszerezhet az internetről.

Ne arra gondoljunk ez alatt, hogy majd kiguglizza, nem-nem! A világ legjobb cégeinek legjobb szakemberei és az adott téma szuper specialistái teszik elérhetővé vér profin felépített online kurzusaikat.

Hogyan működik?

Vannak már ezekre az online kurzusokra specializálódott webes iskolák és felületek, ahol kedvedre keresgélhetsz a tanfolyamok közül. Ezek egy része rövid, gyorstalpaló, kevesebb információt nyújt, míg találhatók olyanok is, amik sokkal mélyebb tudással szolgálnak a témáról. Ha végre sikerült választanod közülük, akkor az oldalon létrehozhatsz egy saját fiókot regisztrációval. Regisztráció után meg fel tudsz iratkozni a tanfolyamra, illetve ha nem ingyenes, akkor meg tudod vásárolni. Milyen módszerrel dolgoznak ezek a tanfolyamok? Ezek nagyrészt videós oktatások, sok kiegészítő pdf-fel, teszttel, ami végigvezet Téged egy témán, szakterületen. Olyan mintha tényleg egy tanfolyamra jelentkeznél, annyi különbséggel, hogy online az egész, tehát sehová sem kell menned, hanem otthonról, buszról, egy kávézóból is elvégezheted. Több típusa is van a videóknak, vannak előre rögzített kurzusok, amiket kedved szerint lejátszhatsz bármikor és vannak úgynevezett webinárok, amik megadott időben, élőben mennek, ezekre előre fel kell iratkozni és akkor bekapcsolódni, amikor éppen tartják. A tanfolyam jellegétől, komolyságától és időtartamától függően van, amikor “csak” az értékes tudást teheted magadévá, viszont vannak olyan tanfolyamok, amik képesítésről is adnak bizonyítványt.

Nézzük a részleteket!

Milyen területeken tanulhattok ezeken keresztül?

Szinte minden témában, szakmában készül online kurzus. Ráadásul, ha jól beszélsz angolul, akkor igazán kinyílik a világ. De ne aggódj, ha még nem vagy fluent english, mert egyre több nagyszerű magyar portál is kínál online kurzusokat. Olyan ez, mint egy hatalmas piac, ahol tudást árulnak és Te szemezgethetsz, hogy miben akarsz jobbá válni: fotózás, videószerkesztés, kódolás, meditáció, főzés, üzlet, táplálkozás…és sorolhatnánk a végtelenségig. Csak a udemy.com rendszerén van TÖBB TÍZEZER kurzus!

Hol keresgélj?

Ha teljesen új neked ez a terület, a felsorolásban találsz néhány példát ilyen platformokra / online iskolákra:

Angol nyelven:

  1. www.udemy.com

Talán a legismertebb, gigantikus mennyiségű kurzus van itt és folyamatosan akciózzák őket, érdemes böngészni és feliratkozni a hírlevelükre, mivel már 10-12 dollárért vehetsz egy kurzust magadnak. Mindenféle téma megtalálható, a meditációs kurzustól a magas szintű technológiai tanfolyamokig.

  1. https://www.coursera.org/

Ez inkább tanfolyam jellegű, ahol komoly certifikációhoz juthatsz, amolyan egyetemi fakultáció jellegű témákból válogathatsz.

  1. www.codecademy.com/

Geek paradise, ha programozónak tanulnál, akkor ez a Te helyed!

  1. www.khanacademy.org

Itt rengeteg iskolai tantárgyhoz szerezhetsz kiegészítő tudást, mint a matek, irodalom, történelem, stb. Amerikában iszonyat népszerű, próbáld ki, megéri!

  1. https://teamtreehouse.com/

Inkább technológiai jellegű tanfolyamokat találsz itt, például kitanulhatsz nulláról profi webfejlesztőnek.

 

Magyar nyelven

Magyarországon most kezd épülni ez az egész, de már most is van pár izgalmas platform, ilyen például:

  1. www.onlinemarketer.hu

Vállalkozói irányba tanulóknak KÖTELEZŐ!

60 részes INGYENES vállalkozói képzés + ha tetszett, akkor megveheted a még komolyabb kiegészítő oktatási csomagokat. Kapsz ajándék pdf-et is, ha megadod a mailcímed az oldalon.

  1. https://minnerakademia.hu/

Itt üzleti tanfolyamokat vásárolhatsz egy népszerű magyar bloggertől, aki megosztja Veled sokéves tapasztalatát.

  1. https://webdesigntanfolyam.com/

Általános grafikai, honlap készítési alapok.

  1. https://learndigital.withgoogle.com/digitalworkshop-hu

Ez a google INGYENES eszméletlen profi digitális workshopja. Kötelező középiskolai tananyag kéne, hogy legyen annyira hasznos és jól összeszedett. Hamar végig lehet nézni és nagyon szépen összerakja az ember fejében a digitális marketing alapjait.

Angol nyelvű, de magyar felirat van hozzá.

Még jöjjön néhány hasznos információ a gyakorlathoz:

Youtube is jó erre?

Igen, innen is sokat lehet tanulni, ha csak egy rész információt szeretnél megtudni valamiről, akkor rengeteg tutorial video van a neten, de ha azt szeretnéd, hogy valaki “végig vezessen” egy tanulói úton, akkor jobban jársz egy online kurzussal. Az viszont feltétlen hasznos, ha feliratkozol a szakmáddal kapcsolatos igényes vloggerek videóira, így követheted a legújabb trendeket a világban!

Mi a különbség az online videós kurzus és a webinár között?

Az alapvető különbség, hogy a videós kurzus előre fel van véve, míg a webinár élőben megy. Mindegyiknek megvan az előnye és hátránya. A webinárban tudsz kérdezni és megvan annak a varázsa, hogy élőben nézel egy oktatást, be tudsz kapcsolódni, hallod a többi diák kérdését. Viszont kötött az időpontja, meghatározott kezdete és vége van, míg a videós kurzusoknál akkor nézed, amikor Neked kedved tartja, azonban ott kevesebb a lehetőség a kérdezésre.

Valamilyen elismervényt, papírt is kapok, ha elvégzek egy ilyet?

Igen, a legtöbb online tanfolyam ad valamilyen elismervényt. Kisebb kurzusok esetén ez egy online letölthető pdf, de vannak komolyabb webináriumok, ahol nemzetközileg elismert certificationt, akár egy erős diplomának megfelelő végzettséget kapsz. Sőt, a legjobb az egészben, hogy az elvégzett kurzusodat felteheted a LinkedIn profilodhoz, megmutatva a leendő munkaadóidnak, partnereidnek, követőidnek, hogy milyen sok skilled van már.

Mennyibe kerül?

Ez igen vegyes, egy biztos, a hagyományos személyes oktatás árának töredékéért tanulhatsz online. Sok képzést találhatsz ingyenesen, az udemyn 10-20 dollár körül szokott lenni egy alap kurzus, de vannak többszázezres komoly tanfolyamok, amik erős “diplomát” is adnak.

Mire figyeljek?

Mindig nézd meg, hogy milyen visszajelzéseket kapott az adott tanfolyam. Érdemes olyat választani, amit már sokan megnéztek és jó értékeléseket kapott. A leírásban elolvashatod részletesebben is, hogy milyen tudáshoz juthatsz. Ez is egy termék, ugyanúgy érdemes előtte körbejárni kicsit, mintha bármi mást vennél magadnak. Az is sokat segít, ha van egy mentorod, aki a szakmában már jóval előtted jár és segít kiválasztani a megfelelő kurzust és kérdezhetsz Tőle, ha felmerült Benned valami. Egy jól bevált módszer, hogy egy új szakma tanulásának az esetén elindulsz egy kisebb, de minőségi személyes oktatással ami megadja az alapokat, majd online folytatod, amiben a mentorod támogat. Szerintem ez a legbiztosabb út. Az UP academy hallgatói péládul ezt a módszert követik. ITT tudod megnézni, hogyan működik ez.

Nos, remélem inspiráltalak, hogy belevágj az online tanulásba.

FIGYELMEZTETÉS: veszélyes, mert ha egyszer belevágsz és megjön a tudásszomjad, akkor garantáltan tanulni fogsz az internetről macskás videók nézegetése helyett 🙂

Sok sikert és beUPtimist!

Ha kérdésed van, keress minket bátran: hello@upacademy.hu

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vállalkoznál?

Ebben a mini e-bookban összeszedtünk azt a 9+1 teendőt, ami az alapja az alkalmazotti létből vállallkozóvá válásnak.

Hasonló tartalom

Kérjük add meg hova küldhetjük az ingyenes ebookot!

FIGYELEM!

Értékes szakmai tartalomért, vállalkozói témájú cikkekért, programjainkért iratkozz fel hírlevelünkre!

Nézd meg emailed!

Elküldük az ebookot a megadott emailcímre. Sok sikert!

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre!