fbpx

Alkalmazottból vállalkozó lettem – Radnóti Mária

“Érezted már azt, hogy minden nap ugyanolyan és nem tesz boldoggá? Belegondolsz, mi lenne, ha másképp lenne? Mi lenne, ha nem csinálnál ezt tovább? De akkor mihez kezdj, és merre tovább?”

Amikor túl nősz az alkalmazotti léten

A sztori

Kislányként balett táncos akartam lenni, hogy lásson a világ. Aztán végül a művészetben a zene lett a végzetem. 6 év hegedülés, 16 év verseny tánc és oktatás valamint 8 év magánéneklés. Sok-sok edzés, versenyek és díjak. Szerettem az emberek előtt lenni, és jóleső érzés volt, hogy értéket adhatok nekik. Akkor még nem igazán ismertem ezt a szót, csak tudtam, hogy ha mosolyt látok az arcukon, amikor énekelek vagy táncolni látnak.

Aztán 22 évesen egy lábtörés megváltoztatott mindent!  A jövőképem, a táncoktatás felé törő álmaim széthullottak. Új jövőképre volt szükségem, ki kellett kitalálnom, hogy mi lesz velem, mit fogok kezdeni magammal?

Egy téli napon, fájós lábbal elkezdtem keresgélni a Felvi.hu-n, hogy melyik friss diplomás szakma fizetne a legjobban – jobb ötletem nem volt a szűrésre. Programtervező informatikus. Pfhu…köszi. Matekból jó voltam mindig meg a gépet is szerettem nyomkodni, úgyhogy miért ne? 

23 évesen jelentkeztem a veszprémi Pannon Egyetemre, és ami a villámcsapásszerű meglepetés volt, hogy fel is vettek.

Ott egy új korszak vette kezdetét az életemben. Az egyetemi élet, a 4 év kihagyott tanulás után, a rengeteg új tananyag, megismertetett önmagammal. 

Végül +1 évet rászámolva, sikerült lediplomáznom és elhelyezkednem egy multinál.

1 év után már kezdett olyan érzésem lenni, hogy a testemet behordom egy céghez, de a lelkem zokog minden reggel, hogy miért kell ide jönni, ez nem az, ami boldoggá tesz.

1,5 év után egy vasárnapi sörözés közben a párommal arra jutottunk, mi lenne, ha vállalkozásba kezdenénk? Nyilván az ötlet egy viccnek indult, mert vasárnap este már iszogatás után nem tudsz elmenni kajáért, rendelni pedig esélytelen itt, ahol élünk. Úgyhogy kitaláltuk, hogy nyissunk egy hamburgerezőt. Tapasztalat, szakmai tudás és képzettség nélkül. Csak, hogy teljes legyen a nulláról indulás.

Elvégeztem a főállásom mellett a vendéglátás szervező szakot. A párom tesóját –aki profi szakács- haza hívtuk külföldről, és neki álltunk a nagyok világának.

Kft. alapítás, ügyvéd, közjegyző, könyvelő, hitelek, pályázatok stb.

Na, ezt nem tanítják sehol, de itt igazán feltud nőni az ember, miközben megismeri a vállalkozói élet rejtelmeit.

Éreztem, hogy hamarosan egy új világ nyílik és az alkalmazotti lét már kevés számomra. Aztán 2 év után találkoztam egy online vállalkozással is, amit munka mellett el tudtam kezdeni. Az esélytelenek nyugalmával vágtam bele. Éreztem, hogy kell valami még, valami pluszba, ami nem a mindennapi szokásos irodába járás, ugyanaz a folyosó, ugyanaz a 3 monitor, ugyanaz az időbeosztás és ugyanaz a monotonitás, mindennap!

Hol tartasz most?

6 hónap után fel tudtam mondani. Jelenleg 8 országban több száz fővel dolgozva van egy nemzetközi vállalkozásom és még idén megnyitjuk a Bitang Burger & Coffee Shop névre hallgató hambizónkat.

Mi a legnehezebb vállalkozóként?

Rengeteg kihívás volt, rengeteg akadály és sokszor azt éreztem feladom, de az, akivé váltam és az, amit jelenleg értékben adni tudok sok ember számára, ez a legjobb dolog a vállalkozói életben.

Értéket adni. Azt érezni, hogy hasznos és fontos amit csinálsz, hogy amit te teremtettél arra szüksége van másoknak. Fantasztikus érzés.

Tele van hálával, alázattal és fejlődéssel.

Mi az üzeneted azoknak, akik még nem vágtak bele?

Kívánom, hogy merj lépni, amikor azt érzed valami nem jó. Nem kell tudni 100%-osan a következő lépést, csak higgy magadban és bízz abban, hogy szorgalommal és megfelelő céllal a fejedben, megtalálod azt, ami igazán a Te utad, és ami jobbá teszi ezt a világot.

Nagyon drukkolok neked, mert Te is képes vagy bármire!

https://www.facebook.com/bitangburger

Ha Te is belevágnál a vállalkozásod kiépítésébe és elindulnál a szabaddá válás útján, akkor gyere el az UP academy vállalkozói képzéseire: www.upacademy.hu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vállalkoznál?

Ebben a mini e-bookban összeszedtünk azt a 9+1 teendőt, ami az alapja az alkalmazotti létből vállallkozóvá válásnak.

Hasonló tartalom

Kérjük add meg hova küldhetjük az ingyenes ebookot!

FIGYELEM!

Értékes szakmai tartalomért, vállalkozói témájú cikkekért, programjainkért iratkozz fel hírlevelünkre!

Nézd meg emailed!

Elküldük az ebookot a megadott emailcímre. Sok sikert!

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre!