fbpx

Alkalmazottból vállalkozó lettem – Mike Klaudia

”Azt éreztem nincs több időm és energiám multinál dolgozni!”

A sztori

Soha nem gondoltam volna, hogy életem egyik legnagyobb traumája után egy évvel, leszek annyira erős, hogy végre felmondjak. Meghoztam azt a döntést, amit évek óta halogattam már.

Anno, huszonévesen eszembe sem jutott, hogy majd egyszer talán vállalkozó leszek. Amit viszont tudtam, az az volt, hogy vidéki lányként mégis Budapesten szeretnék majd élni és dolgozni. Komolyabb anyagi háttér híján már az elejétől kezdve muszáj volt valahogy megoldani, hogy legalább a lakbért és a megélhetésemet finanszírozni tudjam. 

Így pályakezdőként épp kapóra jött az első multi cég ahol dolgoztam. Bevallom, akkor és ott imádtam azt a légkört! Szuper emberekkel dolgoztam együtt, sokszor még munkaidőn kívül is együtt csináltunk programokat. 

Majd egyik multit követte a másik, közben pedig büszke lakás tulajdonos és lakáshitel fizető lettem. A 2008-as gazdasági válság után biztos volt, hogy valahogy ki kell szállnom a hitelemből. Így a multi, ismét csak akkor jó döntés volt. Maradni, félre tenni és előtörleszteni. Ez volt a tervem, ekkor más megoldást nem láttam magam előtt. Nem vagyok egy pókerarc, a saját értékrendem és elveimet követve viszont mégis sikerült mindig egy picit magasabb pozícióba kerülni. Ez azért is volt jó, mert egyre inkább megismertem magam, hogy mit szeretek és nem szeretek csinálni. Talán itt indult egy komolyabb önismereti folyamat. Egész jól bepasszíroztam magam a multis környezetbe, de igazából az utolsó években már éreztem, hogy ez nem az én világom. Viszont közben mindenkin azt láttam, hogy tűr és nyomja tovább. Nem értettem, hogy ez nekem miért nem megy. Egy ideig magamban kerestem a hibát. Aztán rájöttem, hogy hiába.

Majd 2018-ban egy olyan traumatikus veszteséggel kellett a magánéletemben szembenézni, amely alapjaiban átírta a személyiségemet és prioritásaimat. Bár korábban is elkezdtem már kifelé kacsingatni a multi világból, de nem merten kiszakadni és otthagyni.

Majd a veszteség feldolgozása után, egy teljesen új szintről látva a helyzetemet, volt egy pont, amikor egy meetingen ülve azt mondtam magamnak, hogy egyszerűen képtelen vagyok ezt tovább csinálni! Nincs rá időm! Mert hiába, hogy a bankszámlám egyenlege talán gyarapodott, közben az életkedvem fokozatosan ment el. Azt éreztem, hogy harminc pár évesen még túl fiatal vagyok ahhoz, hogy beálljak abba a sorba, akik rühellik a munkájukat és csak a nyugdíjat várják. 

Ekkorra már mellékállásban dolgoztam karrier coachként, így nem a nulláról kellett elindítani a vállalkozást. 

Mi a legnehezebb vállalkozóként?

Vállalkozóként az anyagi bizonytalanság a legnehezebb, illetve az, hogy mindent magam kell, hogy megoldjak. Nincs hr, it és egyéb kiszolgáló személyzetem☺ De, ami ennek a hátránya, az az előnye is. Az, hogy magam kell megoldjam a dolgokat, ad egy hihetetlen nagy önbizalmat, hogy ez is lesz valahogy. Korábban rám ez egyáltalán nem volt jellemző. Szerettem, ha tudtam mindig mindent előre. Hát itt ez felejtős!

Azt gondolom, hogy ez a fajta rugalmas hozzáállás elengedhetetlen, hogy a mai világban boldogulni tudjunk. Lehet ragaszkodni előre megírt forgatókönyvekhez, csak nem feltétlen érdemes. 

Hol tartasz most?

Jelenleg még nem tartok ott a karrier coachingban ahol szeretnék. Ez a folyamat egy nagyfokú alázatot is igényel, ami szintén új volt. De bevallom, élvezem. Az, hogy pontosan ez a vállalkozás hová és milyen formában fog kifutni, azt még nem látom 100%-osan. Viszont azt tudom, hogy sok útkereső jön hozzám karrier témában és nekik szeretnék és tudok is segíteni, hogy ne adják fel és keressék meg a neki való munkát/ vállalkozást!

Bárhogy is lesz, én már nyertem! Mert felmondtam és belevágtam. Nincs az, hogy mi lett volna ha! És ez a lényeg! 

Mi az üzeneted azoknak, akik még nem vágtak bele?

Mi lenne, ha Te is megtalálnád a Neked való karriert és nem csak várnád, hogy egyszer majd jobb lesz?:)

https://www.facebook.com/mikeklaudiacoach/ https://mikeklaudia.hu/ 

 

Ha Te is belevágnál a vállalkozásod kiépítésébe és elindulnál a szabaddá válás útján, akkor gyere el az UP academy vállalkozói képzéseire: www.upacademy.hu

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vállalkoznál?

Ebben a mini e-bookban összeszedtünk azt a 9+1 teendőt, ami az alapja az alkalmazotti létből vállallkozóvá válásnak.

Hasonló tartalom

Kérjük add meg hova küldhetjük az ingyenes ebookot!

FIGYELEM!

Értékes szakmai tartalomért, vállalkozói témájú cikkekért, programjainkért iratkozz fel hírlevelünkre!

Nézd meg emailed!

Elküldük az ebookot a megadott emailcímre. Sok sikert!

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre!