fbpx
ArtCAM_Kepzes

Arc dombormű-tervezés alapok ArtCAM-ben

Oktató: Kollár József​ / CAD/CAM tanácsadó​
A domborművek tervezésénél gyakran felmerülő feladat, hogy emberi arcról készítsünk lehetőleg minél valósághűbb reliefet. A képzés első felében megismerkedünk a domborművek tervezésére hazánkban széles körben elterjedt ArtCAM rendszer alapjaival, mely ismerete szükséges a domborművek készítéséhez. A képzés másik felében pedig összeszedjük a „fényképből-dombormű” tervezés legfontosabb problémáit és elsajátítjuk azok megoldási lehetőségeit konkrét példák segítségével.

A képzés után képes leszel:

  • Egyszerű domborműveket készíteni ArtCAM programban képekből és/vagy vektoros képekből.
  • Megismered, hogyan lehet arcot ábrázoló fényképekből valósághű domborműveket készíteni ráfordított manuális munkával és „félig-automatikusan”.
  • Elsajátítod, hogyan lehet emberi fej szkennelt vagy modellezett 3Ds állományából valósághű domborművet készíteni egyszerűen.

Kinek ajánljuk?

  • Minden olyan érdeklődőnek, aki nem ismeri az ArtCAM programot, de szívesen megismerne egy olyan rendszert, ahol domborművek/reliefek készíthetők könnyen egy egyszerű kezelőfelületű program használatával.
  • Jó lehetőség azok számára is, akik érdeklődnek a „fényképből-dombormű” feladat megvalósítási lehetőségei iránt és megismerkednének egy olyan rendszerrel, mely többféle megvalósítási lehetőséget is kínál erre a problémára.
  • Az oktatás során megismerkedünk számos gyakorlati trükkel is, mely hasznos lehet minden olyan hobby CNC-s személyeknek, akik ismerik már az ArtCAM programot, de nehézségeik akadtak az emberi fejet ábrázoló domborművek tervezésében.

Leírás

Ismerd meg az ArtCAM (Carveco) program alapjait arcot ábrázoló domborművek tervezéséhez egy napos (8 órás) képzésünkön. Ha már végig néztél számos tutorial videót, de még mindig nem tudsz hatékonyan emberi fejet ábrázoló reliefet tervezni fénykép alapján, akkor gyere el képzésünkre, ahol több 10-éves szakmai tapasztalattal rendelkező oktatótól, első kézből tanulhatod meg az ArtCAM használatát ilyen domborművek tervezésére.

Az egyszerűbb CNC gépek továbbra is népszerűek a hobbisták körében, illetve az olcsó 3D nyomtatók elterjedésével egyre több igény mutatkozik a nem műszaki formájú alkatrészek, hanem szabadformájú felületekkel határolt alakzatok tervezésére. Ezek egyik szegmensét képzik a domborművek, melyek jellemzője, hogy alapvetően síkból kidomborodó ábrák. Ezen domborművek tervezésekor gyakran előforduló probléma, hogy emberi fejet ábrázoló alakzatot kéne tervezni például egy fénykép alapján. (Ilyen alakzatok például az érméken, plaketteken látható domborművek.) Erre a feladatra számos „automatikus” megoldás létezik, melyek általában nem adnak kielégítően jó eredményt. Az oktatás során megismerkedünk ennek a feladatnak a problémáival és azok megoldási lehetőségeivel az ArtCAM (Carveco) program segítségével.

Ehhez a következő lépéseket kell elsajátítanunk a képzés során:
– Az ArtCAM alap használatát, melynek során azon funkciók használatát ismerjük meg, melyek az arc-domborművek készítésében nyújtanak segítséget nekünk.
– Megismerkedünk a „fényképből-dombormű” problémáival és megnézzük, hogyan lehet munkával a különböző szögből látható, emberi fejeket ábrázoló képekből valóséghű domborművet tervezni. Ez a feladat nem „egy kattintás” illetve némi művészi tehetséget és érzéket is megkíván. (Ennek elsajátítása nem az oktatás része.)
– Megismerjük, hogyan lehet domborművet készíteni abban a szerencsés esetben, amennyiben 3Ds modell vagy szkennelt állomány ál rendelkezésre az „alanyról”.

Előadónk: Kollár József

CAD/CAM tanácsadó

Diákjaink mondták rólunk

Ecsedi Noémi
Ecsedi Noémi
Tovább olvasom
Ha támogató közösségben szeretnél rengeteg (az iskolákban nem megszerezhető) tudást magadra szedni, a saját ötleteideg megvalósítani és közben szuperül érezni magad, megtaláltad a helyed.
Lisztik Erika
Lisztik Erika
Tovább olvasom
Nagyon hasznosak es innovatívak az előadások! A helyszín is szuper! Köszönöm a sok infót, már most ezer új ötletem támadt, illetve sok kérdésemre választ kaptam, a legfontosabbra is, hogy hogyan tovább!
Fodor István
Fodor István
Tovább olvasom
Az UP academy egy fantasztikus kezdeményezés, amit azért hoztak létre, hogy fiataloknak digitális tudást adjanak át. Mindezt önkéntes munkával saját és támogató források használatával. Én is részt vettem már workshop-on, ami szakmailag nagyon hasznos és színvonalas volt!!!
Szabó Attila
Szabó Attila
Tovább olvasom
Annyit fűznék hozzá, hogy az utóbbi évek egyik leglelkesebb csapata dolgozik ezen a projekten, és remélem sok sikeres munkát láthat a nagyközönség ami a kezeik közül kikerül:)
Előző
Következő

Jelentkezés menete

Kattints az "Érdekel a képzés" gombra és add meg az adataidat.

Ár

Csoportos képzés (8-20fő) esetén: 28.000 Ft

Egyéni vagy kiscsoport esetén egyéni ajánlat alapján.

Helyszín

Szívesen megyünk cégedhez is, de az inspiratív oktatási központunkban is örömmel vendégül látunk

Oktatási központunk:

UP center, 1119 Budapest, Bartók Béla út 29.

Képzés tartalma

  • 4 órás ArtCAM alapoktatás
  • 4 órás arc dombormű tervezés alapok
*UP academy árgarancia: amennyiben a képzéssel nem voltál elégedett, a díj teljes összegét visszafizetjük részedre!

Megosztás:

Facebook

Köszönöm, hogy jelentkezel a kurzusunkra. Kérlek, töltsd ki ezt a rövid kis űrlapot, hogy le tudjuk foglalni a helyedet. A részletek kapcsán hamarosan kapcsolatba lépek veled a megadott elérhetőségek valamelyikén. Ha bármilyen kérdésed merülne fel addig is, a honlapomon található elérhetőségeken elérsz. https://www.camxpress.hu/

FIGYELEM!

Értékes szakmai tartalomért, vállalkozói témájú cikkekért, programjainkért iratkozz fel hírlevelünkre!

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre!