fbpx
Engineering students using a 3D printer in the lab, learning and technology concept

3D nyomtatás és modellezés gyorstalpaló

Oktató: Kollár József​ / CAD/CAM tanácsadó​
A képzés során elsajátíthatod egy ingyenes, mégis minden szempontból professzionális CAD rendszer alapjait, mely tudást könnyen bővítheted már egymagad is. Ha az ötlet már megvan, miért ne nyomtatnád ki 3D-ben is? A tréning második részében pedig elsajátíthatod az egyik legjobb és legolcsóbb 3D-s nyomtatáshoz szükséges ingyenes szeletelő program használatának alapjait is.

A képzés után képes leszel:

  • Alkalmazni egy ingyenes és mégis professzionális 3Ds tervező rendszer (Fusion 360) használatának alapjait, mellyel nagyon egyszerű testeket tudsz modellezni önállóan.
  • Ezt felhasználva a Youtube-on fellelhető tutorial-videók használatával VAGY további tanfolyamainkon könnyen tovább tudod képezni magad.
  • Elsajátítod a 3D nyomtatáshoz legáltalánosabban elterjedt szeletelő szoftver (Cura 3D) alapjait, mellyel az alapbeállításokkal egy 3D nyomtatóhoz nyomtatási programot tudsz készíteni.

Kinek ajánljuk?

  • Elsősorban diákoknak, akik érdeklődnek vagy most ismerkednek a 3D tervezéssel
  • Mindenkinek, aki szeretne hobbi jelleggel kísérletezni a 3D nyomtatással

Leírás

Tanuld meg a 3D szilárdtest-modellezés és nyomtatás alapjait 8 óra alatt ingyenes programok használatával. Ha szükséged van 3Ds tervezésre meglévő vagy tervben lévő projektedhez, de eddig nem találtál megfelelő rendszert elképzeléseid formába öntésére, akkor 1 napos tréningünk neked találtuk ki!

Gyakran előfordul, hogy ötleteink, projektjeink során szükségünk van valamilyen termék formatervének elkészítésére is. Ilyenkor legtöbbször valamilyen formatervező bevonása szükséges a tervek megvalósításhoz.

Gyakran előfordul, hogy ötleteinkhez, projektjeinkhez szükségünk van valamilyen termék formatervének elkészítésére is. Ilyenkor legtöbbször valamilyen formatervező bevonása is szükséges a megvalósításhoz. Ezt a folyamatot tudjuk segíteni illetve kiegészíteni, ha megismerkedünk a 3D tervezés alapjaival, hogy ötletünk előterveit, próbálkozásait formába tudjuk önteni, ezzel segítve egyrészt a saját fejlesztési folyamatunkat, másrészt a tervezővel történő kumunikáció is sokkal egyszerűbb. Ezt azért is tehetjük meg könnyen, mert a Fusion 360 tervező rendszer otthoni vagy kisvállalati felhasználásra teljesen ingyenes és a projektek felhős megosztásával a közös munka is megoldott. A tréningünk segítségével egy kezdőlökést kapsz a 3Ds tervezés alapjainak elsajátítására, mely ismeretekkel el tudod kezdeni a program használatát és ötleteid olyan virtuális formába öntését, melyből akár nagyon egyszerűen fizikai tárgyat is tudsz készíteni 3D nyomtatással.

A 3D nyomtatást azért érdemes szem előtt tartani egyre jobban, hiszen mind a bérnyomtatások ára, mind a 3D nyomtatók beszerzési ára jelentősen csökkent az évek során. Egy olyan 3D nyomtatót, mellyel ötletedet szó szerint fizikiai formába tudod nyomtatni, már egy játékkonzol árán elérhető, és gyakorlatilag Plug-In jelleggel használatba is tudod venni. A használathoz szükséges program Cura3D szeletelő program használatának alapjait tanulhatot meg a tréning második részében, mellyel akár otthon is elkezdheted a 3D-s nyomtatást.

 

Előadónk: Kollár József

CAD/CAM tanácsadó

Diákjaink mondták rólunk

Ecsedi Noémi
Ecsedi Noémi
Tovább olvasom
Ha támogató közösségben szeretnél rengeteg (az iskolákban nem megszerezhető) tudást magadra szedni, a saját ötleteideg megvalósítani és közben szuperül érezni magad, megtaláltad a helyed.
Lisztik Erika
Lisztik Erika
Tovább olvasom
Nagyon hasznosak es innovatívak az előadások! A helyszín is szuper! Köszönöm a sok infót, már most ezer új ötletem támadt, illetve sok kérdésemre választ kaptam, a legfontosabbra is, hogy hogyan tovább!
Fodor István
Fodor István
Tovább olvasom
Az UP academy egy fantasztikus kezdeményezés, amit azért hoztak létre, hogy fiataloknak digitális tudást adjanak át. Mindezt önkéntes munkával saját és támogató források használatával. Én is részt vettem már workshop-on, ami szakmailag nagyon hasznos és színvonalas volt!!!
Szabó Attila
Szabó Attila
Tovább olvasom
Annyit fűznék hozzá, hogy az utóbbi évek egyik leglelkesebb csapata dolgozik ezen a projekten, és remélem sok sikeres munkát láthat a nagyközönség ami a kezeik közül kikerül:)
Előző
Következő

Jelentkezés menete

Kattints az "Érdekel a képzés" gombra és add meg az adataidat.

Ár

Csoportos képzés (8-20fő) esetén: 28.000 Ft

Egyéni vagy kiscsoport esetén egyéni ajánlat alapján.

Helyszín

Szívesen megyünk cégedhez is, de az inspiratív oktatási központunkban is örömmel vendégül látunk

Oktatási központunk:

UP center, 1119 Budapest, Bartók Béla út 29.

Képzés tartalma

  • 4 órás 3D nyomtatás gyakorlati oktatás
  • 4 órás 3D modellezés oktatás
*UP academy árgarancia: amennyiben a képzéssel nem voltál elégedett, a díj teljes összegét visszafizetjük részedre!

Megosztás:

Facebook

Köszönöm, hogy jelentkezel a kurzusunkra. Kérlek, töltsd ki ezt a rövid kis űrlapot, hogy le tudjuk foglalni a helyedet. A részletek kapcsán hamarosan kapcsolatba lépek veled a megadott elérhetőségek valamelyikén. Ha bármilyen kérdésed merülne fel addig is, a honlapomon található elérhetőségeken elérsz. https://www.camxpress.hu/

FIGYELEM!

Értékes szakmai tartalomért, vállalkozói témájú cikkekért, programjainkért iratkozz fel hírlevelünkre!

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre!