fbpx

Fiatalon vállalkozni? Igen, lehet! Fülöp Dóra vállalkozói története

Diákjainkról szóló blog sorozatunk következő szereplője Fülöp Dóra, a Papírfalva megálmodója, melynek weboldalán saját készítésű és saját tervezésű termékei

 találhatóak papír és ajándék témában. Dóra nagyon szorgalmas és az egyik legkreatívabb diákunk.

Nézzük, hogy sikerült Neki ilyen fiatalon az álommagvalósítás és hogyan érezte magát az UP academyn!?

 

Mióta tudod, hogy vállalkozni szeretnél?

Nincs egy konkrét dátum erre, de valahogyan mindig is éreztem, hogy alkalmazottként nem érzem annyira jól magam. Már gyerekkoromban is voltak olyan érzéseim, hogy nekem valamit alkotnom kell a világban, valamit meg kell valósítanom. Nagyon szerettem rajzolni, kreatívkodni, a két kezemmel létrehozni dolgokat, és a visszajezések is nagyon pozitívak voltak, mindenhol felfigyeltek rám, hogy talán van bennem valami tehetség is hozzá:) Már akkor tudtam, hogy olyan dolgot kell csinálnom, amiben jó vagyok és amit igazán szeretek.

 

Mi motivál ebben, miért nem egy cégnél tervezed a jövőd alkalmazottként?

A hatalmas alkotói vágy! Szeretnék valamit teremteni a világban, szeretnék valamilyen értéket adni az embereknek. Szeretném, ha a termékeim, a márkám által az emberek emlékezetes pillanatokat tudnának megélni, és szeretném a már néha feledőben lévő emberi értékekre is felhívni a figyelmet. Nekem vállalkozni sokkal többet jelent annál, mint hogy magamnak dolgozok. Inkább egy életérzés, egy hatalmas önmegvalósítás, folyamatos tanulás magamról, az emberekről. És azt tapasztalom, hogy minél inkább rendben vagyok önmagammal, annál inkább tudok nagyokat alkotni a vállalkozásomban. Nem hiszem, hogy létezne olyan munkahely, ahol alkalmazottként teljes mértékben boldog lennék, inkább teremtek magamnak egy ilyen helyet!

Mi a vállalkozásod tárgya és hol tartasz most vele?

2017 óta működtetem a papirfalva.hu webshopot. Leginkább saját készítésű és saját tervezésű termékek találhatóak meg papír és ajándék témában. Emlékszem, hogy mikor elindult a webáruház, még talán aznap beérkezett az első rendelés, ami felfoghatatlanul jó érzés volt. Már az első karácsonyi szezonban sikerült 57 rendelést teljesíteni, ami viszont idén (2020-ban) már 380-ra emelkedett. Egyelőre még a legtöbb feladatot én csinálom: folyamatosan gondolkodok új termékeken, készítem a saját termékeim, aktívan kezelem a közösségi oldalaim, szerkesztem a weboldalt, kapcsolatokat építek, videós tartalmakat gyártok és dolgozom fel a megrendeléseket.

 

Hogy kerültél az UP academyhez?

A volt középsulis iskolatársam hívott el egy UP academy-s előadásra, ahol ő, mint előadó szerepelt. Egyáltalán nem terveztem, hogy részt vegyek bármiféle képzésen vállalkozással kapcsolatban. De valahogy az ottani hangulat/légkör megfogott. Az előadás végén szóba jött, hogy van egy fiataloknak szóló Bootcamp program, és azt hiszem mikor ez az infó eljutott hozzám, már fejben el is döntöttem, hogy nekem erre szükségem van!

 

Hogy érezted magad, mit kaptál a program során?

Nálam benyomódott valamiféle aktiváló gomb. 😊 Eléggé motiválatlan voltam mikor elkezdődött a suli, és nem tudtam, hogy merrefele kéne haladnia a webshopomnak. Számomra nagyon pozitív volt, hogy talán ugyanakkora hangsúly volt az önismereti témákon, mint a „kötelező tananyagokon”. Itt tényleg számít, hogy te ki vagy és hogy miben vagy igazán jó, és nem utolsó sorban egy értékes közösség tagja lehetsz! Bekerültem egy szupermotiváló környezetbe, olyan emberek közé, akik hasonlóan gondolkodnak a világról, mint én. Újra megtaláltam azokat a dolgokat, amik előre visznek, újra tudtam lelkesedni. Az itt megszerzett tudással, a tanári/oktatói/mentori segítségekkel, eredményes változásokat tudtam elérni a vállalkozásommal kapcsolatban. Több sulis társammal is sikerült együtt dolgozni, és nem csak üzleti kapcsolatok, hanem barátságok is születtek. Ugyan a képzés véget ért, de azt hiszem, hogy az itt született dolgok a jövőben is folyatódnak majd.

 

Mik a terveid, hogy látod magad a jövőben?

Nagyon sok változást szeretnék a jövőben! Szeretném, ha minél több emberhez eljutna Papírfalva. Sokkal professzionálisabb módon szeretném működtetni az oldalt, automatizálni a folyamatokat. Szeretnék bizonyos gyártási folyamatokat kiszervezni, és a minőségre még nagyobb hangsúlyt fektetni. Szerintem rengeteg lehetőség van ebben, amivel már csak élnem kellene. Megtanultam magamról azt is, hogy iszonyatosan kitartó és szorgalmas tudok lenni, ha tényleg azt csinálhatom, amit szeretek. Most még egy multinál dolgozom főállásban, innen szeretnék majd eljönni valamikor és vállalkozó lenni. (Lehet, hogy ez hamarabb fog megtörténni, mint gondolnám.) A sikeres üzletasszony szerepet azért el tudnám magamhoz képzelni:) Bár számomra a sikeresség elég komplex fogalom. Akkor fogom tudni ezt kijelenteni, ha nem csak a munkában, hanem az élet többi területén is teljesen rendben vannak a dolgok.

Ha Te is belevágnál a vállalkozásod kiépítésébe és elindulnál a szabaddá válás útján, akkor gyere el az UP academy vállalkozói képzéseire: www.upacademy.hu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vállalkoznál?

Ebben a mini e-bookban összeszedtünk azt a 9+1 teendőt, ami az alapja az alkalmazotti létből vállallkozóvá válásnak.

Hasonló tartalom

Kérjük add meg hova küldhetjük az ingyenes ebookot!

FIGYELEM!

Értékes szakmai tartalomért, vállalkozói témájú cikkekért, programjainkért iratkozz fel hírlevelünkre!

Nézd meg emailed!

Elküldük az ebookot a megadott emailcímre. Sok sikert!

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre!