fbpx

Fiatalon vállalkozni? Igen, lehet! Csenge vállalkozói története

Diákjainkról szóló blog sorozatunk következő szereplője Ságodi Csenge, aki a Mifánterem projekten dolgozik és céljuk, hogy összekössék a kistermelőket a budapesti vásárlókkal.

Csenge lelkesedése és elhivatottsága példa értékű. Nézzük, hogy sikerült Neki ilyen fiatalon az álommagvalósítás és hogyan érezte magát az UP academyn!?

Mióta tudod, hogy vállalkozni szeretnél?

Gyerekkorom óta tudom, hogy saját vállalkozást szeretnék, mivel nem éreztem azt, hogy létezik az a munka, amit szívesen végeznék egy életen át, ezért úgy döntöttem, hogy megépítem ezt a munkahelyet.

Mi motivál ebben, miért nem egy cégnél tervezed a jövőd alkalmazottként?

Szeretek úgy dolgozni, hogy látom a tetteimnek, az erőfeszítéseimnek eredménye van. Szeretek segíteni másokon, szeretnék valami újat alkotni és sajnos a nagy multi cégek nem igazán díjazzák a kreativitásom.

Mi a vállalkozásod tárgya és hol tartasz most vele?

A mi csapatunk a Mifánterem projekten dolgozik, célunk, hogy összekössük a kis termelőket a budapesti vásárlókkal. 

Hogy kerültél az UP academyhez?

Az UP Academy egyik alapítója, Zoli jött el előadást tartani az iskolánkba. Mielőtt Zoli jött én már elég elkeseredett voltam érettségi előtt mert a projektünk elméleti alapja már vagy 5 éve meg volt a fejemben és úgy éreztem, hogy sosem leszek képes belevágni, mindig halogattam, nem tudtam mikor lesz elég időm és bátorságom, hogy gyakorlatban is belevágjak. Az előadás elején nem tudtam miről van szó, egyáltalán nem kaptunk tájékoztatást, hogy miről lesz bemutató nálunk szóval nem fűztem nagy reményeket hozzá, még a szórólapból is papír repülőt hajtogattam. Az előadás végére pontosan tudtam, hogy itt a helyem az UP Academyn, és utána Zolival is beszélgettem az ötletemről, ő is bíztatott, hogy vágjak bele. Mondanom sem kell, hogy minden interjú kör előtt a kis repülőmet szorongattam, mint valami kabalát. Nagyon boldog voltam mikor bekerültem, el nem tudom mondani mennyire izgultam. Azóta is nagyon hálás vagyok Zolinak, hogy aznap bíztatott és motivált, hogy kezdjem el megvalósítani az álmomat, ha ő nem lett volna még mindig csak álmodoznék az egészről.

Hogy érezted magad, mit kaptál a program során?

Rengeteget tudást és motivációt kaptam az UP Academyn, mind lelkileg mind tudás anyag ügyileg nagyon sokat tettek hozzá a projekthez. Nagyon segítőkészek, bármikor fordulhatok hozzájuk, mindig segítenek. Sokat változtam mióta itt vagyok, sokszor kellett kilépnem a komfort zónámból, és megtanultam rugalmasan kezelni a problémákat, nem félek a kihívásoktól és megtanultam küzdeni a céljaimért. A csapat munkát nagyon szeretem mert mindannyian különböző nézőpontokból tudunk megvizsgálni felmerülő problémákat és így rengeteg kreatív megoldás születik. Továbbá nagyon hálás vagyok a mentorunknak és az osztályfőnökünknek is, akik mindig ügyeltek arra, hogy jó úton maradjunk és hogy ne vesszünk el a részletekben, hanem haladjunk, próbáljuk ki élesben a dolgokat és gyűjtsünk minél több tapasztalatot.

Mik a terveid, hogy látod magad a jövőben?

Jelenleg készül a weboldalunk, a lógónk és építjük a kapcsolatot átvevő pontokkal.

A jövőben szeretnénk tovább haladni a projekttel, az előbb említett jelenlegi feladatainkat szeretnénk a lehető legjobban megvalósítani, hogy tovább haladhassunk. Én jövőre Hollandiába tervezek tovább tanulni nemzetközi élelmiszer kereskedelem és agrárüzlet szakon, mert úgy gondolom, hogy egy agrár vonalon nagyon fejlett országtól több innovatív ötletet be tudnánk építeni a projektünkbe.

Ui.: Még mindig megvan a kis repülő ;P

 

Ha Te is belevágnál a vállalkozásod kiépítésébe és elindulnál a szabaddá válás útján, akkor gyere el az UP academy vállalkozói képzéseire: www.upacademy.hu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vállalkoznál?

Ebben a mini e-bookban összeszedtünk azt a 9+1 teendőt, ami az alapja az alkalmazotti létből vállallkozóvá válásnak.

Hasonló tartalom

Kérjük add meg hova küldhetjük az ingyenes ebookot!

FIGYELEM!

Értékes szakmai tartalomért, vállalkozói témájú cikkekért, programjainkért iratkozz fel hírlevelünkre!

Nézd meg emailed!

Elküldük az ebookot a megadott emailcímre. Sok sikert!

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre!