fbpx

5+1 vállalkozói ötlet 2021-re

2020 eddig az elmúlt évtizedek egyik legextrémebb éve. A COVID rengeteg korábbi elképzelésünket felborította és az élet számos területén újragondolásra kényszerítette az emberiséget. Korábban sok iskola számára elképzelhetetlen volt, hogy digitálisan fog egyszer oktatni.  A nagyvállalatoknál dolgozók ezrei dolgoznak otthonról hónapok óta távmunkában. Megtanultak kenyeret sütni olyan emberek, akik korábban csak étteremben ettek… Alkalmazkodni kezdtünk és ez jó! Bizony észre kell venni a jót is a sok nehézség közepette. Minél jobban tud alkalmazkodni valaki, annál nagyobb az esélye a fizikai és a gazdasági túlélésre is. Sokan persze megijedtek és még erősebben ragaszkodnak a megszokotthoz, foggal-körömmel kapaszkodnak a régibe. Pedig a történelem ezerszer és ezerszer bizonyította már, hogy a válságos, nehéz időszakokban lehet és kell belevágni az új dolgokba. Éppen ezért biztatunk Téged is arra, hogyha már tervezted, de még nem tetted, akkor most kezdj el vállalkozni, akár munka mellett is, biztosítva a több lábon állást és a biztonságod. Ráadásul egy ilyen felborult világban rengeteg olyan lehetőség születik, ami korábban nem volt. Minden ami távmunkával, digitális oktatással, online megrendeléssel kapcsolatos vállalkozói irány, az hatalmas igénnyel találkozik. Az alábbiakban összeszedtünk Neked inspirációként néhány olyan vállalkozási ötletet, amelybe nagy valószínűséggel 2021-ben érdemes lesz belevágni.

1. Virtuális asszisztencia

Az elmúlt 5 évben egyre elterjedtebbé vált az a szolgáltatás, amikor valaki egy távolról dolgozó titkárnőt, asszisztenst alkalmaz óradíjas alapon. Az ügyintézés 90%-át ma már online lehet intézni, legyen az számlázás, szerződéskötés, ügyfelekkel kapcsolattartás, dokumentálás. Felesleges ott ülnie teljes munkaidőben fizikailag is egy asszisztensnek, ha nincs annyi munkája, hogy napi 8 órában érdemes lenne alkalmazni. Erre az igényre reagálva született meg az a vállalkozás típus, amikor valaki asszisztenciát vállal egyszerre több ügyfélnek és mindezt online teszi. A 2020-as évben a vírus miatt robbanásszerűen megnőtt az igény erre a szolgáltatásra, így érdemesnek látszik most belevágni. Egyszerűen egy KATA-s vállalkozóival is el lehet kezdeni, akár munka mellett kisebb ügyfelekkel. 

2. Webes közvetítésekre szakosodott webshop

Az utóbbi időszakban mindenki online tartja a megbeszéléseit, a videokonferenciákat, és sokan internetes oktatásokat szerveznek. Ezekhez viszont jó minőségű eszközökre van szükség, amik beszerzése sokszor nem egyszerű feladat. A kamerát, mikrofont, világítást, zöld hátteret különböző helyekről kell összeválogatni, hogy egy jó minőségű és kompatibilis rendszert kapjunk. Ez bonyolult és időigényes. Minimális azon webshopok száma, ahol előre összekészített komplett csomagokban lehet beszerezni az online közvetítésre alkalmas eszközöket, akár összeszerelési és használati útmutatóval azoknak, akik kevésbé értenek a technikai dolgokhoz. Ésszerű vállalkozási ötletnek tűnik most egy ilyen webshopot felépíteni. 

3. Stúdió építés

Ezer és ezer iskola, cég állt át a digitális oktatásra, videós anyagok készítésére, felvételére, streamelésre. Egy sima tanterem vagy egy cég tárgyalója alkalmatlan arra, hogy magas minőségben lehessen onnan közvetíteni vagy felvételeket készíteni. Ehhez egy stúdiószobát kell építeni, ami alapvetően asztalos és villanyszerelői munka, plusz érteni kell némileg az akkusztikához is. A megfelelő szakértői gárda összeállítása után, egy jó csapat komoly megrendelés mennyiségre számíthat most ezen a területen, így ez is egy olyan vállalkozói irány, ami gyümölcsöző lehet. 

4. Videó készítés/ videó vágás

Rengetegen kezdenek most online oktatásba, online előadások tartásába, amihez jó minőségű videófelvételekre van szükség. Ez egy tanulható szakma, viszonylag gyorsan elsajátítható és az eszközökbe fektetett kezdeti befektetés gyorsan megtérülhet. Egy egyszerű, de jó minőségű felvétel elkészítéséhez Tarantinónak sem kell lenned, mindössze némi gyakorlás és tanulás kell hozzá. A videók vágását pedig szintén meg lehet internetről tanulni. Ezt óradíjas vagy projektalapon is elkezdheted, akár munka mellett!

5. Távoli rendszergazda

2020-ban céges alkalmazottak százezrei álltak át home office-ra és sokan abban is fognak maradni, mert a cégük belátta, hogy simán tudnak otthonról is dolgozni az embereik. Ehhez viszont fontos az, hogy a dolgozók számítógépei és a rajta futó programok stabilan működjenek. Ha nincs a cégnél IT-s (és sok kisebb cégnél nincsen), akkor valakit meg kell kérni, hogy segítsen akár távolról beállítani a gépet, újratelepíteni valamit, megvizsgálni egy hibát. Ehhez a távoli rendszergazda szolgáltatás egy remek megoldás, ami egyre elterjedtebb és a jövőben méginkább az lesz. Logikusnak tűnik most belevágni egy ilyen szolgáltatás elindításába, amit havidíjas és óradíjas alapon is lehet biztosítani.

+1. Vidéki falvakban bevásárlás asszisztencia

Sok idős ember nehezen tudja megoldani a nagybevásárlást és nem is szívesen mozdul ki otthonról. Főleg a vidéki falvakban probléma ez, ahol ráadásul a helyi kisközért méreg drágán adja ugyanazt a terméket, amit a nagyobb üzletekben sokkal olcsóbban beszerezhető. Az önkormányzatok próbálnak valamennyire segíteni ilyenkor, de nekik ez nem kifejezetten profiljuk, viszont könnyen elképzelhető, hogy szívesen szerződnének egy olyan céggel, aki több faluban leszervezi az idős embereknek történő nagybevásárlást és futárszerű szolgáltatással eljutattja hozzájuk a nagyobb üzletek árúkínálatát. Különösebb anyagi befektetés nélkül is el tudsz ezzel indulni, egyéni vállalkozóként mindössze egy autó kell hozzá és a koncepció kidolgozása. 

Reméljük, hogy megtalálod azt az ötletet, amin szívvel-lélekkel tudsz dolgozni és mások javát szolgálva építhetsz fel valamit, amiből Te is bőséggel profitálsz!

Ha kell az építkezéshez némi segítség, akkor pedig várunk szeretettel vállalkozói képzéseinken: www.upacademy.hu

Sok sikert Neked,
UPteam

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vállalkoznál?

Ebben a mini e-bookban összeszedtünk azt a 9+1 teendőt, ami az alapja az alkalmazotti létből vállallkozóvá válásnak.

Hasonló tartalom

Kérjük add meg hova küldhetjük az ingyenes ebookot!

FIGYELEM!

Értékes szakmai tartalomért, vállalkozói témájú cikkekért, programjainkért iratkozz fel hírlevelünkre!

Nézd meg emailed!

Elküldük az ebookot a megadott emailcímre. Sok sikert!

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre!